petek, 8. marec 2019

1teden: 4,5 dan / 1week: 4,5 day

Ta dva dni sem jaz ostal v apartmaju in bom nadaljeval prakso v pondeljek, med tem ko so Nejc,Mark in Jan redno hodili.
 Podjetja kjer opravljamo prakso so opredeljena na 2 prostora : salon (prodaja novih vozil) in servisni prostor. Pri delu so zaposleni počasni, na kratko, ne hitijo. Po usakem popravilu vozila, pa naj je to še najlažnje popravilo (menjava olja in filtrov) si uzamejo 10min odmora ali počitka. Če bi naprimer tako delali v Sloveniji bi bili verjetno takoj odpuščeni😂.
Mark in Jan sta na praksi dokončala menjavo tesnila glave motorja ter opravila 2 mala servisa (menjava olja motorja, filtra zraka, filtra kabine in filtra olja motorja) in pripravila 2 novi vozili (jih očistila za prodajo). Nejc pa je opravil menjavo servis zadnjih zavor. Zamenjal je kolute (diske) in zavorne ploščice.

Oba dva dni se ni zgodilo nič posebnega. 
Odšli smo v trgovino po stvari, ki jih nujno potrebujemo za preživetje (wc papir, kosmiči, nutella). Parkrat smo odšli tudi v Burger King na kosilo ali večerjo.

V teh dneh smo tudi izvedeli, da se je v Sevilli snemalo serijo Game of Thrones😃( Alcaźar ki je v seriji prikazan kot mesto Dorne https://youtu.be/EdSPfNx7MHI).

Ljudje so tukaj zelo prijazni. Kljub temu, da ne znajo angleško se trudijo čim bolje pomagat (kažejo z rokami, mimika). Velikokrat je zelo smešno. 
Delil bom tudi eno smešno izkušnjo od včeraj. Odpravili smo se v trgovino in takoj, ko smo prišli ven z bloka je na razdalji 20metrov zanami hodil en gospod in z bolj hripavim glasom kričal neke španske besede in gledal tako nas kot tudi ostale ljudi v okolici😂. Po mojem se ga je kar dobro napil 😂.



These two days I stayed in the apartment and I will continue my practice in the Monday, while Nejc, Mark and Jan will regularly go to practice.
 The companies where we practice are defined in 2 spaces: salon (sale of new vehicles) and service space. At work, employees are slow, in short, do not rush. After the vehicle is repaired, however, it’s  the easiest repair (oil and filter change) they take 10 minutes of rest.
In practice, Mark and Jan completed the replacement of the engine head gasket and performed 2 small services (changing engine oil, air filter, cabin filter and engine oil filter) and prepared 2 new vehicles (clean them for sale). Nejc maked the service of the rear brakes. He changed the discs and break pads.

Nothing special happened for these two days.
We went to the store and buy things we urgently need for survival (toilet paper, flakes, nutella). We also went to Burger King for lunch or dinner.

In those days, we also learned that the series  Game of Thrones was filmed in Seville (Alcaźar is shown in the series as Dorna, https://youtu.be/gVwUx87eE5A)

People here are very friendly. Even though they do not know English they try to help as much as possible (they show with their hands, mimics). It's often funny.
I will also share one funny experience from yesterday. We went to the store and as soon as we came out of the block, a gentleman walked on the distance of 20 meters behind and, with a more hoarse voice, screamed some Spanish words and watched us and the other people who were around 😂. In my opinion, he was well drunk.



Ni komentarjev:

Objavite komentar